1. Τι είναι οι πολύτιμοι/ημιπολύτιμοι λίθοι;

Πολύτιμοι ή ημιπολύτιμοι λ΄ίθοι είναι τα γνωστά σε όλους μας ορυκτά κρύσταλλα. Η κατηγοροποίησή τους δε σε πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους καθορίζεται από την σπανιότητα, τις ιδιότητες και τα γενικότερα χαρακτηριστικά τους.

2. Πώς σχηματίζονται τα κρύσταλλα;

Τα κρύσταλλα διαμορφώνονται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης. Πρόκειται για άτομα που διεισδύουν στη σύσταση των ορυκτών, έχουν καθορισμένη διάταξη και συνδέονται με χημικούς δεσμούς.

Χαρακτηριστικό του κάθε κρυστάλλου είναι η γεωμετρία (πολύεδρα) και η συμμετρία τους. Η γεωμετρία και η συμμετρία τους αυτή προκύπτει από τη διάταξη των ατόμων τους (κρυσταλλικό πλέγμα).

3. Είναι τα κρύσταλλα θεραπευτικά;

Είναι εμμέσως, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται και να αντικαθιστούν την οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή για επιβεβαιωμένη ασθένεια από γιατρό.

Αυτό που προσφέρουν οι πολύτιμοι/ημιπολύτιμοι λίθοι είναι υποστηρικτική βοήθεια σε επίπεδο καθαρά ενεργειακό. Π.χ. ο χαλαζίας απορροφά ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, κάτι το οποίο είναι φυσική ιδιότητά του. Οπότε, είναι σκόπιμο να πούμε ότι έχοντας δίπλα μας ή φορώντας χαλαζία την ώρα που είμαστε στον υπολογιστή ή μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο, ένα μέρος της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που διοχετεύεται να απορροφάται από τον χαλαζία και άρα μικρότερη ποσότητα υπεισέρχεται στον οργανισμό μας. Κάτι το οποίο είναι θετικό για εμάς, καθώς απαλλασσόμαστε από πονοκεφάλους.

Ο κάθε λίθος λοιπόν, ανάλογα με τη σύσταση και τις ιδιότητές του μπορεί να μας προσφέρει ενεργειακή ισορροπία σε διαφορετικούς τομείς.

4. Μπορούν οι (ημι)πολύτιμοι λίθοι να θεραπεύσουν την ασθένειά μου;

Όχι, δεν μπορούν. Όπως προειπώθηκε, οι (ημι)πολύτιμοι λίθοι ΔΕΝ είναι φάρμακα. Η δράση τους έγκειται καθαρά σε ενεργειακό επίπεδο και στο να προσφέρουν έναν πέπλο προστασίας από επιθετικές ενέργειες στα διάφορα όργανα και την ομαλότερη λειτουργία τους.

Η διάγνωση μιας πάθησης από γιατρό προϋποθέτει την θεραπεία ή τον έλεγχό της από ιατρικά σκευάσματα και μεθόδους, και όχι αποκλειστικά και μόνο από λίθους. Ωστόσο, μπορούν να συνεισφέρουν υποστηρικτικά και να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με την οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση.

5. Τι είναι τα ενεργειακά βρραχιόλια;

Τα ενεργειακά βραχιόλια είναι βραχιόλια με (ημι)πολύτιμους λίθους και έχουν ως στόχο την εξισορρόπηση της ενέργειάς μας για να προσελκύσουμε θετικά και ευχάριστα πράγματα στη ζωή μας.

Όπως είναι γνωστό, ο καθένας από εμάς φέρει κάποιο ηλεκτρομαγνητικό φορτίο, την επιλεγόμενη αύρα. Όταν τα άτομα του φορτίου αυτού είναι σε άτακτη θέση, τότε έχουμε αρνητική ενέργεια ή διεπόμαστε από αρνητική ενέργεια και μας λείπει η ισορροπία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση αρνητικών συμβάντων και καταστάσεων, και κυρίως της πλήρους αρνητικής διάθεσης. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν τα άτομα του φορτίου μας είναι σε ισορροπία, διεπόμαστε από θετικότητα και προσελκύουμε θετικές καταστάσεις.

Ο ρόλος λοιπόν των ενεργειακών βραχιολιών σκοπεύει στην εξισορρόπηση της ενέργειάς μας, καθώς οι (ημι)πολύτιμοι λίθοι έχουν ακριβώς αυτήν την ιδιότητα, να εξισορροπούν τη διάταξη των ατόμων του φορτίου μας. Βεβαίως, τα φοράμε όταν αισθανόμαστε την ανάγκη τους.

6. Είναι σκόπιμο να φοράω κοσμήματα με (ημι)πολύτιμους λίθους;

Φυσικά! Εφόσον βέβαια δεν τα συγχέουμε με φάρμακα. Οι (ημι)πολύτιμοι λίθοι, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, έχουν πολλά ωφέλη στην καθημερινότητά μας και στον τρόπο ζωής μας. Επιπροσθέτως, είναι πανέμορφα και αναδεικνύουν την ομορφιά μας!

Φορέστε άφοβα τους (ημι)πολύτιμους λίθους και διαλέξτε αυτόν που σας ταιριάζει.

7. Πώς να διαλέξω τον κατάλληλο λίθο;

Η επιλογή του λίθου είναι καθαρά υποκειμενική και προσωπική. Επιλέξτε βάσει των κριτηρίων που θα θέσετε εσείς: λάμψη, χρώμα, διαίσθηση, ιδιότητα.

Δείτε όλα τα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους

Leave a reply